Een prachtige stad aan de kust.
Staat bekend om de steile heuvels, frisse zomers en de mist die regelmatig optrekt en het zich op de brug ontneemt.


Wij hebben hier enkele dagen gezeten. Heerlijk gegeten bij het HardRockCafé! 
Fietsen gehuurd bij een van de vele verhuurders in de straten.
En lekker een middagje aan het fietsen geweest. Op de brug waaide het enorm, zo erg dat je jezelf gewoon vast moest houden.


Een van de bekende plekjes is Pier39, hier leven onwijs veel zeeleeuwen en dit is hun vaste stek!

Ook Alcatraz is erg bekend!
Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. 1576 gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad. De bekendste gevangene was Alphonse “Al” Capone. Voordien was op het eiland een militair fort en daarna was er een militaire gevangenis gevestigd. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied en een National Historic Landmark, beheerd door de National Park Service. 

Lombard Street
Lombard Street is een oost-weststraat in San Francisco, Californië. De straat staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld, hoewel dit slechts een klein stukje van de gehele straat betreft. Dat stuk is slechts één huizenblok lang, maar telt acht scherpe haarspeldbochten. Dit bochtige stuk van Lombard Street loopt over Russian Hill, waar de meeste motels van San Francisco staan. Achter Lombard Street ligt Chestnut Street waar veel restaurants gevestigd zijn.