Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maanden van te voren zijn wij begonnen met onze voorbereiding, eigenlijk al jaren geleden, maar tot nu toe kwam het er nooit van.
In 2012 heeft Wouter deze reis al gemaakt met een maat van hem, maar wij wilden niet volledig dezelfde reis maken.
De grote lijnen werden uitgelegd en daar was het plan! Regelmatig besloten om dan maar eens te gaan kijken of we konden gaan boeken, en telkens was het nét niet het juiste moment.
Tot ik in November 2018 belde en zei : Zeg schat ik ben bij het reisbureau geweest en er kwam best een mooie prijs uit, ga je van de week even mee terug?

En zo begon het allemaal.

De vliegtickets hebben we geboekt bij VakantieXpers in Alblasserdam, een super service van Esther die ons al vaker geholpen heeft aan tickets voor onze vakanties naar o.a New York. De huurauto werd geregeld en het eerste hotel hebben wij zelf geboekt. Dit laatste kan je ook bij het reisbureau direct laten doen, bij binnenkomst in Amerika kan er namelijk gevraagd worden naar je 1e bestemming, dus zorg dat je deze hebt!
Het voordeel van ons plan was dat wij geen hotels op voorhand boekte(op de 1e en de laatste na), omdat je nooit weet waar je die tijd extra tijd besteed en waar je dus zal uitkomen voor de nacht. Een kleine gok is het wel want als je pech zou hebben kan je niet bij het 1e of 2e hotel terecht en moet je verder zoeken.
Wij hebben dit in 3 weken niet 1x meegemaakt, het valt in Amerika allemaal wel mee, er zijn voldoende hotels te vinden!
En anders… Was de auto groot genoeg om in te gaan slapen haha!

De voorpret thuis was zo leuk, van het uitstippelen van de reis in grote en kleine lijnen , tot het uitprinten van de route via google maps.
Wij vlogen met Lufthansa en ik kan alleen maar zeggen dat de service geweldig was.

De vliegreis was een lange, 11.5 uur! Een hele zit.
Naar ons mening een lange zit die erg vervelend is, ongeacht of je een nachtvlucht hebt of niet. Je bent toch helemaal uit je doen als je eenmaal geland bent.
Ook aan boord was de service prima, voldoende eten en drinken én wat ik veel belangrijker vond, de vrijheid om rond te mogen lopen. En dat heb ik heel veel gedaan.